Copii din institutii, copii ai strazii

1996: incepem ingrijirea a 5 copii ai strazii/ copii HIV+  de catre unii dintre membrii fondatori intr-un apartament inchiriat.

1997 -€“ 1998: Am inceput activitati pentru copiii proveniti din centre de plasament (orfelinate). Acestea erau activitati de socializare, de timp liber menite sa-i ajute pe copii sa dezvolte relatii interpersonale puternice. Fiecare activitate era structurata specific ca sa raspunda nevoilor fiecarui copil in parte. Proiectul -€œSi ei sunt ai nostri-€ s-a adresat copiilor din 4 centre de plasament din Galati si a fost finantat de Asociatia Macon Franta.

1997 -€“ 2006: In septembrie 1997 am inchiriat si am inceput sa renovam o casa in comuna Cudalbi pentru a oferi adapost pentru copii ai strazii si copii din familii destramate. Casa Nu Ma Uita a oferit ingrijire de tip familial, pana in vara anului 2004, la peste 50 copii. Am urmarit constant progresul copiilor in educatie, socializare si invatarea unor abilitati si deprinderi practice. In 2003 -€“ 2004 am avut oportunitatea mutarii copiilor in casele fundatiei din Galati, sub ingrijirea unor familii de plasament.

1999 -€“ 2001: In colaborare cu Fundatia "Cuvantul Intrupat" am participat la dezvoltarea unui program de centru de zi pentru copiii strazii. Cei 10-15 copii care veneau zilnic primeau o masa calda, le erau asigurate conditii pentru igiena, activitati educative, alfabetizare.

2002 -€“ 2004: Am inchis Centrul de Plasament "Iovan Iorgovan" si am integrat in familii naturale la asistenti maternali cei 57 de copii din centru. Am deschis deasemenea un Centru de zi pentru 40 de copii cu risc de abandon prin Proiectul "Impreuna Acasa", derulat in colaborare cu DGASPC Galati si finantat de USAID-€”World Learning prin programul ChildNet. Proiectul a mai oferit instruire pentru peste 500 de profesionisti sau persoane implicate care lucrau in domeniul protectiei copilului. Am dezvoltat si format prima reteaua de 14 asistenti/ lucratori sociali la nivel rural din judetul Galati.-  Intr-un an si jumatate acestia au oferit servcii pentru peste 5000 de persoane. Serviciile au fost preluate si continuate de DGASPC Galati.

2003 -€“ 2010:-  S-a deschis si a functionat Casa "Ana Maria" - casa de tip familial - care a oferit ingrijire pentru 8 copii proveniti din Casa Nu Ma Uita -€“ Cudalbi.

Din anul 2007 proiectele noastre pentru copii din institutii au fost continuate prin proiectele destinate tinerilor din institutii.

Proiectele curente le puteti regasi aici.

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.