Dezvoltare ONG

Dezvoltare organizationala si implicarea comunitatii

2004: Prima editie a campaniei de strangere de fonduri €žCaravana Inima de Copil€.

Desfasurata anual de atunci, este un evenimet care pe parcursul a 7- 10 zile, prin amplasarea de cutii de donatii si standuri cu vanzare de produse pictate manual, felicitari in magazine, galerii comerciale si scoli ofera membrilor comunitatii oportunitatea de a afla mai multe despre cei pe care ii ajutam si cum realizam acest lucru, si mai ales despre cum pot sa ne ajute, sa ne sprijine activ. Este implicat intregul personal al organizatiei, alaturi de 100 -€“ 150 de voluntari din licee din oras si persoane pe care le ajutam.

2006 - 2007: Cu finantarea Comisiei Europeana a fost derulat proiectul €œLucrand impreuna pentru cei in nevoie€ care a avut la baza o colaborare intre parteneri internationali din domeniul social din Romania, Bulgaria, Italia si Belgia.

Obiectivul principal al proiectului a fost de a ajuta organizatiile societatii civile din Romania si Bulgaria pentru a-si intari capacitatea de a asigura tratament egal si de a promova respectarea demnitatii umane in lucrul cu persoane cu dizabilitati. Pe langa oferirea de informatii, sesiuni de instruire pentru peste 50 de organizatii locale si regionale, proiectul a asigurat infiintarea unui Centru de Resurse si Informatii pentru Organizatii Neguvernamentale si realizarea unui Manual bilingv cuprinzand modele de buna practica in lucrul cu persoanele cu dizabilitati. Proiectul a asigurat si formare pentru peste 80 de specialisti din domeniul social.

2007 - 2011: Infiintarea si functionarea unui club de voluntariat in cadrul organizatiei.

2008 -€“ 2009: Cu finantare Phare, am derulat proiectul €œDiferenta prin competenta€ care a urmarit intarirea capacitatii organizationale in atragerea de fonduri, cea de comunicare cu comunitatea si dezvoltarea resurselor umane prin organizarea si participarea la cursuri de specialitate.

2009 -€“ 2011: Programul Leonardo da Vinci al Comisiei Europene ne-a oferit oportunitatea participarii la schimburi de experienta si transfer de informatii relevante in domeniul programelor pentru persoane cu dizabilitati si a antreprenoriatului social. Parteneriatul cu organizatii din Belgia, Polonia, Bulgaria si Suedia a reprezentat o extraordinara oportunitate de invatare.

2010 -€“ 2011: Deschiderea in parteneriat si cu finantare din partea Fundatiei Noi Orizonturi a 10 cluburi de voluntariat IMPACT in 10 licee si scoli generale din orasul Galati. In primii doi ani de activitate ai cluburilor deja peste 300 de copii si tineri au fost implicati in activitati si au derulat 40 de proiecte in comunitate.

Informatii despre proiectele din aceasta categorie aflate in acest moment in derulare puteti gasi aici.

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.