Tineri in dificultate

2000 - 2001: Deschiderea si inceperea functionarii a 2 apartamente protejate pentru 10 tineri cu handicap mental sever, toti peste 18 ani, proveniti din centre de plasament. Am asigurat conditii optime de viata si ingrijire, program individualizat, ajutand tinerii sa dobandeasca pe cat posibil abilitati de viata independenta. Apartamentele au reprezentat un model unic, fiind probabil primele locuinte de acest tip din tara. Cea mai mare parte a finantarii necesare functionarii caselor a fost asigurata de SERA Romania.

2003 -€“ 2005: Proiectul «Deprinderi pentru Viata», cel de-al doilea proiect al nostru finantat cu fonduri USAID, s-a adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 16 – 18 ani din 2 centre de plasament - din Galati si Braila. 112 tineri au invatat deprinderi pentru o viata independenta, au primit sprijin in calificarea profesionala, gasirea de locuri de munca si locuinte dupa parasirea centrului. Proiectul s-a derulat in colaborare cu DGASPC Galati, DGASPC Braila, Club Rotary Braila si AJOFM Galati.

2004: Participare la deschidere si functionarea "€žPrincess Home"€ in India, casa care oferea sustinere si ingrijire pentru 3 femei cu handicap fizic sau social.

2005 - 2006: Infiintarea in colaborare cu DGASPC- DAPA Galati si cu finantare Phare "Componenta Acces Social, a Serviciului Social pilot "Toti egali, Toti diferiti". Obiectivele programului au fost acelea de a crea un Centru de zi accesibil pentru persoanele cu nevoi speciale si de a asigura instruire pentru obtinerea unui loc de munca, terapie ocupationala si promovarea integrarii profesionale. Proiectul a inclus sesiuni de art-terapie, socializare, cursuri de calificare si a acordat suport pentru infiintarii unei mici afaceri pentru 5 tineri cu dizabilitati din Galati. Peste 150 persoane au beneficiat de acest proiect.

2007 - 2008: Programul de Vecinatate Romania- Republica Moldova 2004 - 2006 - Proiectul "Impreuna pentru Sanse Egale". Proiectul a avut ca obiectiv dezvoltarea colaborarii transfrontaliere si integrarea socio- profesionala a tinerilor cu nevoi speciale (HIV+/ cu dizabilitati). Prin intermediul acestui proiect s-a infiintat un Centru de art-terapie si terapie ocupationala pentru mai mult de 35 de tineri cu nevoi speciale si pregatirea lor pentru integrarea socio- profesioanala, schimburi de experienta si bune practici intre profesionisti dintre cele doua tari.

2007 -€“ 2010: Un amplu proiect derulat pentru tineri care traiesc cu infectie HIV/SIDA, finantat de Fondul Global de de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei prin intermediul Fundatiei Romanian Angel Appeal, ne-a permis derularea de activitati de educatie pentru viata, dezvoltare deprinderi pentru viata, sprijin material pentru continuarea educatiei pentru specialisti si tineri care traiesc cu HIV/SIDA, instruire vocationala si stagii de practica, terapie ocupationala, infiintarea si functionarea unui centru comunitar. Serviciile pe care le-am oferit au avut ca beneficiari 93 de tineri cu infectie HIV din Galati, din judet si din zona, cu varste cuprinse intre 15- 25 ani si peste 200 de tineri liceeni.

2008: Am deschis atelierul de realizare produse din sticla pictata manual si realizare de obiecte decorative handmade. Atelierul a devenit o oportunitate pentru un loc de munca pentru o fosta beneficiara a organizatiei si ofera numeroase oportunitati de voluntariat pentru tineri din comunitate si alti beneficiari. Produsele realizate sunt vandute in cadrul campaniilor anuale de strangere de fonduri ale organziatiei.

2009 -€“ 2011: In colaborare cu organizatia UNOPA ne-am propus sa contribuim la cresterea capacitatii de ocupare a unui loc de munca pentru un numar de peste 50 de tineri seropozitivi si in acelasi timp sa crestem nivelului de informare al angajatorilor din Galati cu privire la drepturile si nevoile persoanelor seropozitive. Proiectul a fost finantat din Fondul Social European prin POSDRU.

2010: Proiectul "€žPovestea mea ma ajuta"€, finantat prin programul Facilitatea de Tranzitie 2007 a Programului Phare, a fost prilejul pe care l-am folosit pentru a imbunatati abilitatile de comunicare, relationare, asumarea responsabilitatii si cresterea nivelului de integrare sociala pentru 29 de tineri proveniti din centre de plasament si tineri HIV+ cu varste cuprinse intre 16-25 ani din Municipiul Galati. Activitatile proiectului au avut in acelasi timp si un rol important de dezvoltare a capacitatii Fundatiei Inima de Copil de a dezvolta acest tip de servicii si programe sociale.

Proiectele curente destinate tinerilor le puteti regasi aici.

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.