Loading...
http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-cu-dizabilitati.centru zi copii dizabilitatigk-is-145.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-cu-dizabilitati.kinetoterapie (2)gk-is-145.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-cu-dizabilitati.kinetoterapiegk-is-145.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-cu-dizabilitati.socializare copii dizabilitatigk-is-145.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-cu-dizabilitati.terapei recuperare educativagk-is-145.jpg http://inimadecopil.ro/modules/mod_image_show_gk4/cache/file_repository.poze-site-6-aprilie-2013.programe-750-390.copii-cu-dizabilitati.terapie copii dizabilitatigk-is-145.jpg
A+ A A-

Centrul de recuperare și reabilitare pentru copii cu dizabilități

A fost deschis în Galați, în luna august 2010, grație proiectului PREVI finanțat prin programul DAPHNE III, 2007-2013 al Comisie Europene derulat în colaborare cu organizațiile COS Kingsbergen și ADO Icarus (Belgia), Comber (Irlanda) și Samaritans Association (Bulgaria).

Centrul acordă servicii sociale de reucuperare și reabilitare pentru copii cu dizabilități cu vârsta între 0 -€“ 10 ani din județul Galați și județe învecinate (Tulcea și Brăila).

La deschiderea centrului, conceptele de integrare și de incluziune, respectarea drepturilor tuturor copiilor au fost idei centrale.

În Galați, ca și în intreaga țara, numărul copiilor cu dizabilități care au șansa accesului la servicii de recuperare, mai ales de intervenție timpurie, este redus. Pe de altă parte, a avea un copil cu handicap, poate fi o povară grea pentru părinți. Pentru mulți copii, identificarea dizabilității și direcționarea către serviciile competente se face abia după vârsta de 2 - 3 ani ori la intrarea în sistemul de învățământ. Direcționarea târzie pentru programe de recuperare, reticența si lipsa de informații a părinților, numărul redus de programe și centre pentru depistarea și intervenția timpurie, precum și lipsa resurselor umane și materiale, afectează în mod semnificativ șansele de recuperare precoce, cea mai eficientă formă de răspuns la situația copiilor cu handicap.

Depistarea și recuperarea problemelor legate de dizabilitate este important să înceapă la o vârstă cât mai mică a copilului, încă din primele luni de viață. Se poate astfel asigura o rată mai mare de succes în integrarea socială a copilului în viitor, obținerea de către acesta a unui grad cât mai mare de autonomie personală, atingerea potențialului său maxim de dezvoltare și prevenirea instituționalizării copilului.

Unul dintre conceptele importante pe care ne bazăm este cel legat de implicare a părinților în continuarea actului terapeutic acasă, prin integrarea procesului de învățare al copilului în cadrul activităților vieții cotidiene. Ne bazăm pe dorința și capacitatea părinților de a contribui alături de echipa noastra la progresele realizate de copiii lor.

Centrul oferă servicii de:

Evaluarea complexă și multidisciplinară a copilului cu dizabilități din punct de vedere al nivelului de dezvoltare motorie, cognitivă, a comunicării și limbajului, autonomiei personale.

Intervenții terapeutice de recuperare prin kinetoterapie (gimnastică medicală și recuperatorie), terapie logopedică, terapie ocupatională pentru dezvoltarea autonomiei personale, stimulare cognitivă și recuperare psihopedagogică.

Informații și grupuri de suport pentru părinți.

Personalizarea intervenției asupra copilului și familiei.

 

Formarea personalului centrului și definirea metodologiei folosite s-a făcut cu sprijinul și utilizând modele oferite de organizațiile COS din Belgia și Comber din Irlanda.

Serviciul a avut un feedback excelent din partea părinților copiilor beneficiari, primii ce pot aprecia și simți eficiența unui act terapeutic.

Contact și informații:

Strada Traian nr.203 Galați, tel 0730592482

În perioada 1 august 2010 - 31 decembrie 2011 s-au derulat peste 1150 de ședințe de evaluare și intervenție terapeutică pentru un  număr de 118  copii din 20 de localitați din județele Galați, Brăila și Tulcea.

În anul 2012 Centrul a primit Premiul I la Secțiunea Asistență Socială la Gala Societății Civile.

Copii cu dizabilitati | Proiecte curente:

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.