ULTIMELE STIRI

A+ A A-

Caravana €žDar din inima de Craciun s-a incheiat!

 

Atunci cand ajuti un copil, este imposibil sa nu te incarci cu o energie pozitivaƒ. Bucuria unui copil este molipsitoare. Indiferent cat de suparat ai fi, te lasŸi cu usŸurintaƒ pradaƒ unui zambet care este sincer, adanc sŸi care exprimaƒ bucurie. Caravana ”€žDar din inima, de Craciun”€ organizataƒ de caƒtre Fundatia Inimaƒ de Copil€, in perioada 13-26 decembrie s™i-a propus ca in fiecare an saƒ adune donatii, saƒ ofere cadouri de Craciun pentru copiii din familii nevoias™e s™i saƒ strangaƒ fonduri pentru activitat›ile  organizat›iei pentru anul care urmeazaƒ.

A fost cea de a X-a editie a caravanei de Craƒciun sŸi o perioadaƒ plinaƒ de insemnaƒtate pentru copii, personalul fundatiei s™i voluntari. In preajma saƒrbaƒtorilor, oamenii in general devin mai generosi sŸi doresc saƒ daƒruiascaƒ in asŸa fel incat gestul lor saƒ facaƒ o diferentaƒ. Campania de strangere de fonduri si de vanzare de produse realizate manual sŸi-a stins scopul, acela de a aduce o razaƒ de sperantaƒ in sufletul unor copii sŸi a familiilor care se straƒduiesc din greu saƒ-i intretinaƒ.

Ce a insemnat caravana de Craƒciun? Ca in fiecare an, amplasarea de standuri cu vanzare de produse handmade realizate in cadrul atelierului organizat›iei in Galeria Real si centre comerciale, BCR s™i Administratia Finantelor Publice, la spectacolele organizate de Casa de Culturaƒ a Sindicatelor, organizarea de spectacole s™i serbari pentru copii in oras™ul Galati si in judet, oferirea de cadouri de Craciun s™i continuarea traditiei noastre anuale in care copiii din cadrul Centrelor noastre de Zi au mers sŸi au colindat, aducand un zambet personalului medical din Galati, celor din presaƒ, anumitor institutii sŸi colaboratori, universitati.

 

Cu ajutorul donat›iilor oferite de SC CompanyMed, Biserica Crestinaƒ Emanuel, Damen Shipyard, Cluburile Masa Rotunda 12 si 13 Galati, un grup de student›i ai Universitat›ii Dunaƒrea de Jos - Facultatea de Metalurgie, Asociat›ia Macon Galat›i, Heart of a Child UK s™i Romanian Child Support UK, Colegiul elevilor liberali, clasa a XI-a B de la Colegiul Nat›ional Vasile Alecsandri Galat›i s™i doamna profesoaraƒ Caƒtalina Popa, Graƒdinit›a Piticot, prieteni s™i cunoscut›i ai colegei noastre Tatiana Ilie, peste 860 de cadouri au fost daruite copiilor din programele sociale curente ale organizat›iei din Galat›i, Pechea, Cudalbi, Lies™ti dar s™i copiilor din familii sarace din S˜coala 2 Tecuci, S˜coala Gimnazialaƒ Frumus™it›a, copii din comuna Pechea, S˜coala numarul 16 Galat›i, Graƒdinit›a Files™ti, municipiul Galat›i.

 

Peste 180 de voluntari din licee precum Colegiul National €žMihail Kogalniceanu€, Colegiul Economic €žVirgil Madgearu€, Liceul Teoretic €žEmil Racovita€, Liceul Pedagogic €žCostache Negri€ au daƒruit din timpul lor pentru a ne fi alaƒturi pe perioada Caravanei s™i au demonstrat caƒ fiecare dintre noi, indiferent de varstaƒ sau ocupatie, putem fi schimbarea pe care vrem saƒ o vedem in lume. La randul lor student›ii de la Metalurgie, elevii din CNVA, Colegiul elevilor liberali au organizat spectacole caritabile, tombole s™i act›iuni cu vanzare de produse in licee, strangeri de fonduri la cunoscut›i s™i prieteni, totul pentru a strange fondurile necesare pentru cadourile pe care le-au oferit mai apoi.

Si va dam un singur exemplu care a insemnat enorm de mult pentru copii. Cu cei 1800 strans™i de ei, student›ii de la Metalurgie au cumparat dulciuri, fructe s™i incaltaƒminte de iarnaƒ pentru 19 copii din s˜coala numarul 2 Tecuci. O parte dintre aces™ti copii nu mai veneau la s™coala pentru caƒ nu aveau cu ce saƒ se incalt›e.

 

Ne bucuraƒm caƒ am putut ajuta, colabora s™i coordona eforturile tuturor acestor oameni s™i companii pentru a aduce un plus de bucurie de Craƒciun unor copii s™i unor familii care aveau nevoie de ajutor, bucurie s™i sperantaƒ.

 

Mult›umim tuturor gaƒlaƒt›enilor care cumparand o felicitare sau produse, sau donand in cutiut›ele noastre de donat›ii au contribuit la succesul acestei campanii s™i la sust›inerea programelor noastre. Sumele stranse astfel au fost de aproape 22.000 lei in aceasta perioada. Din toate fondurile stranse, 2000 de franci elvetieni au fost donat›i de 40 de copii din Elvet›ia care au decis saƒ aiba un brad mai put›in impodobit s™i un Craciun mai simplu, faƒcand in schimb un dar pentru copiii din Galat›i. Mult›umim de asemenea grupului de firme Den Breejen, firmei Alewijnse Marine Galati, S˜antierului Naval Damen Shipyard Galati, SC Telesys, SC Attosoft, Farmaciilor Hygeia s™i Vaflomia, British Council, prieteniilor nos™tri din marea Britanie s™i Elvet›ia care au ales s™i ei saƒ sust›ina o parte din costurile programelor noastre sociale pentru anul 2013.

Ca intotdeauna am putut saƒ vedem de multe ori pe parcursul lunii decembrie ca bunaƒtatea s™i darurile vin din prinosul inimii s™i nu neaparat de la cei ce au foarte mult, ci de la cei care s™i-au paƒstrat o sensibilitate deosebitaƒ s™i dorint›a de a raƒmane, conform spiritului cres™tin s™i Craƒciunului, solidari cu cei ce au nevoie!

Editia 2012 a Caravanei €žInimaƒ de Copil€ a ajuns deci la final sŸi avem incredere caƒ editia 2013 va fi sŸi mai frumoasaƒ. Fondurile care au fost stranse vor fi utilizate pentru ajutarea copiilor sŸi tinerilor din familii in dificultate, din Centrele de Zi din Galati sŸi Pechea, din Centrul de Consiliere sŸi sprijin pentru familii, din serviciile pentru recuperarea copilului cu dizabilitati din Galati, Cudalbi sŸi LiesŸti, din serviciile de suport sŸi orientare profesionalaƒ pentru tineri cu dizabilitati sau HIV+ din Galati.

 

Vaƒ multumim pentru daƒruire sŸi mult›umim fiecaƒrei persoane care a gaƒsit puterea de a ne ajuta s™i a face ceva cu adevaƒrat minunat.

 

INSCRIERE NEWSLETTER

ANUNTURI EVENIMENTE

Prev Next

2% ma ajuta!

„Fara ghiozdanul primit de la Fundatie nu aveam cum sa merg la scoala, ramaneam acasa si nu...

20% din impozitul pe profit pentru Inima de copil!

Multumim pentru ca ai ales sa te implici pentru a sprijini Fundatia Inima de Copil prin redirecti...

Ajuta un copil sa mearga in tabara!

In perioada 1 iulie - 31 august 2016, Fundatia Inima de Copil desfasoara campania  de strang...

VREAU SI EU SA MERG LA SCOALA! - EDITIA II

In urma primei editii a campaniei „Vreau si eu sa merg la scoala!”, de anul trecut, 9...

Hai cu noi pe Bursa Binelui!

Pana pe 4 februarie 2015 poti sprijini un proiect frumos pentru copiii cu dizabilitati din Liesti...

"Vreau si eu sa merg la scoala!"

Suntem foarte aproape de inceputul unui nou an scolar. Exista copii a caror soarta este in mainil...

Campania "Ghetutele lui Mos Nicolae" ... continua aventura

Dragii nostri, asa cum stiti unii dintre voi, incepand cu luna noiembrie ne-am gandit sa jucam ro...

Lansam campania ”Ghetutele lui Mos Nicolae”

Dragii nostri, ne-am gandit sa jucam rolul unui Mos Nicolae mai deosebit pentru o parte dintre co...

Apel la umanitate

In urma cu aproape doua saptamani, Galatiul devenea zona calamitata in urma inundatiilor care s-a...

Copiii va multumesc!

Cu aproape un an in urma, debuta campania ”Ajuta un copil sa mearga la scoala!”. ...

Final de campanie 2%

Si am mai incheiat o actiune de succes! Este vorba de campania 2% si le multumim tuturor persoane...

DARUIESTE PENTRU A PRIMI!

Dar din partea Gradinitei Violeta PECHEA   In cadrul parteneriatului dintre Cent...

Primavara vine la €œAteliere cu suflet

Martisoare, felicitari, bijuterii hand-made, toate acestea sunt lucruri minunate, lucrate cu miga...

Campania €œAjuta un copil sa mearga la scoala!

O alta toamna, un nou inceput, inceputul anului scolar. Din pacate pentru unii copii acest nou in...

Caravana €žDar din inima de Craciun s-a incheiat!

  Atunci cand ajuti un copil, este imposibil sa nu te incarci cu o energie pozitivaƒ. ...

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.