A+ A A-

Rezultate scolare deosebite

Pentru ca investitia in educatie estea cea mai buna investitie cat si cea mai buna interventie antisaracie alegem sa va prezentam una dintre povestile unor copii cu rezultate scolare deosebite.

Anul trecut Valentina a fost eleva in clasa a VIII-a la o scoala din mediul rural din judetul Galati. Retinuta, sincera si prietenoasa, uneori parca prea matura, Valentina a avut cele mai bune rezultate la invatatura din clasa. 

Locuia impreuna cu parintii, doi frati si o sora intr-o casa de lut nefinisata, de la marginea satului. Parintii nu au un loc de munca iar efortul de a-i trimite la scoala pe 3 dintre copii implica privarea familiei de acoperirea altor necesitati. Au fost convinsi de catre copii ca singura alternativa, pentru un viitor mai bun decat al lor, este sa invete. Astfel, desi nu avea curent electric, fiind nevoita sa invete la lumanare, Valentina a luat premiul I in fiecare an.
S-a pregatit intens si si-a dorit sa ajunga eleva la unul dintre liceele bune din Galati. Acum este eleva acolo. Pasiunea ei este fizica. In primavara acestui an, fara o pregatire speciala, Valentina s-a calificat la faza nationala a olimpiadei de fizica, a luat apoi si locul sapte la faza nationala. Nu isi face planuri pentru ca este greu sa faca acest lucru. Insa, continua sa invete cu aceeasi sarguinta, iar noii profesori si colegi o apreciaza pentru puterea de munca, inteligenta, rabdarea si implicarea de care da dovada zi de zi.
De 3 ani Valentina este sustinuta prin programele noastre de prevenire a abandonului scolar si imbunatatirea accesului la educatie iar din toamna acestui an este sustinuta la liceu cu ajutorul unor donatori individuali ai organizatiei. Este un copil care in ciuda seriozitatii si a sarguintei sale se poate, cu usurinta, pierde daca nu are si un suport material si emotional care sa o ajute sa depaseasca dificultatile familiei din care provine. 
Din fericire ea are acest suport in acest moment si vrem sa o ajutam sa invete, sa viseze si sa isi implineasca visele.
Povestea ei, cat si a celorlati copii poate continua cu ajutorul dumneavoastra printr-un gest simplu dar valoros.  Puteti face ca visele lor sa devina realitate. Aflati mai multe detalii despre cum poti contribui direct aici.

Marturia Valentinei:
"Multumesc tuturor celor care au sustinut Fundatia Inima de Copil pentru ca aceasta sa ma poata sprijini pe mine si pe ceilalti copii"

Aceasta este doar una din povestile copiilor ajutati de noi. Eforturile constante si sustinute conduc la rezultate pozitive. Acestea trebuie stiute, sprijinite si incurajate. Drepturile copiilor trebuie respectate, iar noi vom depune toate eforturile necesare in aceasta directie.
Multumim tuturor celor care au ales sa ne sustina prin donatii de timp, energie si fonduri.
Va invitam sa va alaturati in continuare activitatilor si programelor desfasurate de noi, sa fiti parte a evolutiei  comunitatii si sa acordati sprijin si celor mai putin norocosi. 

Mai multe din această categorie: « Sansa la educatie Galatiul in miscare »

SPONSORI SI PARTENERI

 

Amount: 

© 2016 - Fundatia Inima de Copil | Powered by OMP.